Winterhuid

Ontdek hier hoe je de typische droge winterhuid kan voorkomen. Zeg vaarwel tegen een schilferige huid, droge en pijnlijke kaken en neus.

We geven je tips om jouw huid in optimale conditie te houden, met de links naar de nodige producten. Heb je vragen aarzel niet om ons te contacteren.

Hoe voorkom je een uitgedroogde huid?!

 

De winter staat voor de deur, in mijn salon merk ik dat er veel meer mensen last hebben van winterkwaaltjes. Dit kan gaan van een gewone droge huid tot een schilferende huid.  Daarom dat wij hier een korte blogpost aan wijden zodat jij jouw huid winterklaar kan maken. Bye bye droge huid en lippen! 

 

Een droge huid is een vaak voorkomend probleem

Een droge huid is één van de meest voorkomende problemen, een gedehydrateerde huid moet je zowel van buitenaf als van binnenuit tegen gaan. Drink daarom zeker voldoende water en eet gezond en gevarieerd. Nu alleen genoeg water drinken is vaak niet genoeg. Daarom dat My Dear jou hierbij kan helpen. Op een natuurlijke, diervriendelijke en vegan manier natuurlijk ;).

Hoe ga je een droge huid tegen?

Als eerste moet je trouw elke dag jouw crèmes smeren, welke crème (je best gebruikt is afhankelijk van jouw huidtype. Heb je hier vragen bij dan kan je altijd jouw huidanalyse boeken. De dagcrème voor een droge huid vind je hier, maar ook een nachtcrème is deze periode echt noodzakelijk. Jouw huid herstelt namelijk het best ’s nachts.

Vaak volstaat een dagcrème en nachtcrème niet en kan je best ook terugvallen op het gebruik van een serum. Ook de volgorde van de dagelijkse routine is belangrijk, zo houd je jouw huid in topconditie.

Welke rituelen pas je toe?

Start elke ochtend met reinigen, wanneer je een droge huid hebt gebruik je best geen zeepachtige producten maar geef je de voorkeur aan een melk of olie. Volg daarna met een tonerserum en sluit af met een dagcrème.Elke avond doe je exact hetzelfde maar dan moet je extra reinigen indien je make up hebt gedragen doorheen de dag. Daarnaast vervang je uiteraard de dagcrème door een rijke nachtcrème.
Vegan nachtcreme cleyo

We hebben in ons aanbod ook hydraterende maskers. Tussen jouw behandelingen wordt het echt aangeraden om een maskertje te gebruiken, 1 keer per week als het kan. Neem dat momentje voor jouwzelf.

Nog enkele tips

Als laatste willen we ook volgende tips nog meegeven:
  • douch niet met te heet water
  • dep jouw gelaat ook droog
  • gebruik lippenbalsem die natuurlijk is
  • gebruik geen lichaamszeep op jouw gezicht
Kom je buiten om te fietsen of lopen, smeer dan gerust jouw lippen, neus en wangen in met natuurlijke lippenbalsem. Met deze tips voorkom je de klassieke winterhuid.
winterhuid