Scrubben waarom en met welk product.

Scrubben is niet zomaar een extra reiniging, het zorgt ervoor dat jouw cellen vernieuwen en gaat zo huidveroudering tegen. In deze blogpost vertellen we je alles over een goede scurb, welke past bij jouw huid en hoe je correct scrub-producten gebruikt.

Heb je interesse in 1 van onze dierproefvrije en vegan producten, klik dan even hier.

Waarom gebruik je een scrub en welke past bij jouw huidtype?

In een andere blogpost deden we alles al uit de doeken over het verschil tussen een toner en micellar water.  Vandaag willen we jullie meer informatie geven over het gebruik van een scrub. Daarnaast geven we ook nog even mee welke scrub gepast is voor jouw huidtype.

 Wist je dat?

Jouw huid verouderd niet enkel door dehydratatie, maar ook omdat de celdeling van jouw huid vertraagd wordt. Jij kan die celindeling zelf boosten en zo huidveroudering tegen gaan.

Je kan jouw cellen zichzelf sneller laten vernieuwen door het gebruik van een scrub. Deze verwijdert de dode huidcellen waardoor er betere nieuwe cellen ontstaan.

Welke scrub past bij mij

Huiden die niet gevoelig zijn kunnen zo goed als elke soort scrub gebruiken. De gemakkelijkste scrub hiervoor is een korreltjes scrub. Maar let wel op heel veel fabrikanten gebruiken plastic in hun scrubs.

Dit is natuurlijk iets wat we bij My Dear altijd willen vermijden. Je vindt bij ons enkel dieproefvrije, vegan en plastic-vrije scrubs!

Heb je een normale huid, zonder gevoeligheden dan kan je gebruik maken van onze scrubs van Naobay. Deze hydraterende variant kan bij elk huidtype worden gebruikt. Ook deze diepreinigende scrub is een ideale scrub voor elk huidtype.

Wil je jouw huid verbeteren, bijvoorbeeld omdat je acne wil aanpakken, dan is deze variant van Cleyo voor jouw geschikt. 

Merk je dat je een gevoelige huid hebt, of een zeer droge huid, dan kies je beter voor een enzymatische peeling. Je legt deze peeling als een masker op de huid en het product gaat als het ware zelf jouw huid peelen. (en de cellen vernieuwen).

Onze Cleyo Cream Cleanse is een topper om te gebruiken als enzymatische peeling.

Twijfel je over welf scrub het best bij jouw huidtype past, stuur me even een berichtje en ik help je graag verder.

Hoe gebruik je een scrub?

We starten met belangrijk advies, scrub nooit teveel. Zeker niet in de wintermaanden. We maken hier ook een onderscheid tussen een enzymatische peeling en een klassieke scrub.

Ideaal scrub je 1 of 2 keer per week, heb je een enorm gevoelige huid dan is het voldoende om 2 keer per maand te scrubben.
Hier mag je ook altijd advies over vragen.

Ik gebruik een gewone scrub

 • Voor je aan de slag gaat reinig je jouw huid op de gebruikelijke manier.
 • Breng op een vochtige huid de scrub aan met cirkelvormige bewegingen.
 • Vermijdt de gevoelige huid rondom de ogen.
 • Voer ook niet teveel druk uit, het mag niet onaangenaam aanvoelen.
 • Reinig met lauwwarm water.
 • Breng een vochtinbrengende crème aan.

Ik gebruik een enzymatische peeling

 • Voor je aan de slag gaat reinig je jouw huid op de gebruikelijke manier.
 • Breng de enzymatische peeling aan. Je hebt ongeveer 10 cent nodig.
 • Laat de peeling 10 minuutjes inwerken.
 • Reinig met lauwwarm water.
 • Breng een vochtinbrengende crème aan.

Als laatste willen we nog even meegeven dat een lichaamsscrub nooit geschikt is om te gebruiken op jouw gelaat. De huid van jouw gelaat is veel dunner, gevoeliger dan de rest van jouw lichaam. Kies dus zeker voor aparte producten.

micellar water

Heb je onze andere blogposts al bekeken? Klik snel even hier.