Hoe verzorg je jouw huid tijdens de lockdown

Op deze pagina vind je onze blogposts. Hier lees je per huidtype alle tips voor tijdens de lockdown.

Hoe hou je jouw huid in optimale conditie

We krijgen heel wat vragen van klanten ivm de huidverzorging tijdens de lockdown. De huidverbeterende behandelingen werden on hold gezet, maar wij geven je hier een overzicht met vegan, diervriendelijke producten die je kan gebruiken om jouw huid in optimale conditie te houden.

Weet je niet welk product bij jouw past?

Er zijn tal van producten op onze webshop, dat is correct, daarom hebben we ze al onderverdeeld voor jou in droge huid, normale huid, gevoelige huid, anti-aging en vette huid. Ben je al in behandeling geweest dan weet je normaal welk type huid je hebt, ben je dit vergeten of wist je het nog niet? No Worries => Stuur ons gewoon een berichtje.

>  Een gevoelige huid
>  Een droge huid
>  Een vette huid
>  Huidveroudering verminderen
>  Een normale huid

 Ik heb een gevoelige huid, wat nu?

Een gevoelige huid is vaak héél dun en gevoelig (what’s in a name). Je verbrandt snel en je reageert gevoelig op koude en warmte.

Heb je een gevoelige huid, dan vindt je hier al jouw must haves. Reageer je snel op producten? Wees dan gerust met ons aanbod. Deze zijn speciaal voor jou gemaakt!

Heb je buiten een gevoelige huid ook fel last van couperose of zelfs rosacea? Kies dan voor de calming en redness producten van cleyo om jouw huid te verzachten.

De calming face wash is de ideale upgrade van het Cleyo-aanbod. Gebruik de face wash elke ochtend en avond om jouw huid te reinigen zonder uitdrogen. Pluspuntje, deze face wash droogt jouw huid niet verder uit tijdens de gure wintermaanden en kan ook als een kalmerend maskertje gelegd worden.

Maak je al gebruik van de Redness Dagcrème en Nachtcrème van Cleyo? Super zo, gebruik je hen nog niet? Dan is ook dit het moment om te investeren in jouw huid. De producten van Cleyo zijn huidverbeterend, je vindt alles over de dagcrème hier.

Heb je alle bovenstaande producten al in jouw nachtkastje of ben je op zoek naar een extra verwenmomentje? Dan raden we je zeker aan om 1 keer per week een maskertje te gebruiken. Ideaal tijdens de wintermaanden en voor gevoelige huidjes is dit Cream Mask van Cleyo.

Ik heb een droge huid, wat nu?

Een droge huid herken je aan fijne poriën, en helaas vaak ook aan fijne lijntjes. De belangrijkste stap in jouw huidverzorging is dat je genoeg hydraterende producten inschakeld. Zowel jouw toner, masker, dagcrème,..  alles moet jouw huidje voeden.

Heb je een enorm droge huid, dan lees je best ook even deze blogpost na. Naast een goede basis skincare gebruik je ook best 1 keer per week een maskertje. Om de balans van jouw huid te verbeteren. Dit Cream Mask is jouw must have! Lekker relaxen met een theetje en laat het masker zijn werk doen.

Zorg er daarnaast voor dat je goed jouw gezicht insmeert met de crèmes die passen bij jouw huid. Smeer je graag doorheen de dag zelf eventjes extra bij, dan is deze crème van Naobay ideaal.

Een droge huid kan ook veel onzuiverheden vertonen. Dit komt omdat de huidcellen als een schild op elkaar gaan liggen en zo het vuil tegen houden. Hierdoor ontstaan er ontstekingen. Ben je nu niet zeker of je wel een droge of een vette huid hebt? Stuur me een berichtje en ik help je op weg met de juiste producten!

Ik heb een vette huid, wat nu?

Een vette huid herken je meestal aan grote poriën, je hebt het gevoel dat jouw huid vaak glimt, je hebt meer puistjes en mee-eters.

Heb je last van puistjes begin er dan vooral zelf niet aan te prutsen. De kans is groter dat je een ontsteking ontwikkeld. Mogelijk met een litteken tot gevolg. Schakel wel over op aangepaste producten. Alle producten voor een vette huid vindt je hier terug.

Reinigen is trouwens de meest belangrijke stap van jouw huidverzorging! Vermijdt absoluut producten op basis van alcohol, deze droge de huid uit en zullen de talgproductie nog stimuleren.

Had je normaal tijdens deze lockdown een behandeling gepland, probeer dan thuis zeker volgende stappen mee te nemen:

 • Reinig elke ochtend en avond jouw gezicht met kwaliteitsvolle producten.
  Heb je echt last van ontstekingen en puisten dan kan deze Intense Cleanser jouw gezicht “rust geven”.
 • Scrub ook jouw gezicht minstens 1 keer per week. Je kan dit met een scrub doen met een lichte korrel maar ook de intense cleanser kan hiervoor dienen! Ja, je hoort het goed, twee-in-één! Leg de intense cleanser 1x per week 10 minuutjes intrekken en je hebt zo een enzymatische peeling erbij.
 • Gebruik je al een aangepaste toner? Anders kan deze jouw huid mee zuiveren.
 • Het meest geweldige product dat ik zelf al ondervonden heb dat zo een felle verbetering geeft op acné is wel de Intense Night Cream. Wat een wondermiddel! Smeer het ’s avonds op en merk de volgende ochtend gelijk op dat ze beginnen te verdwijnen! Ook kan je deze in de ochtend aanstippen op de puistjes die nog steeds zichtbaar zijn om ook overdag de behandeling door te zetten.

Heb je vragen over producten of weet je niet wat past bij jouw huid? Vraag het ons gerust.

Ik wil huidveroudering tegen gaan, wat nu?

Alle huidveroudering start met een uitgedroogde huid. Het is dus super belangrijk dat je jouw huid goed blijft hydrateren. Onze blogpost tegen een droge huid bevat enkele belangrijke tips die je kan gebruiken.

Gebruik je tot op heden enkel Naobay producten en wil je echt jouw huid gaan verbeteren dan is de Timeless lijn van Cleyo eentje voor jou. Deze producten richten zich specifiek op het bestrijden van anti-aging en het verminderen van fijne lijntjes. Daarom bevatten de dagcrèmes ook een zonnefactor!

Heb je de dagcrème en nachtcrème al dan is het nu het moment om jouw routine te upgraden met een serum. Het Timeless Serum Pro Vitamine C van Cleyo bevat een heel hoge dosis vitamine C, net om veroudering tegen te gaan.

Verder is het belangrijk om jouw huid 1 keer per week te scrubben en gebruik ook zeker een rijk masker om jouw huid te hydrateren. Dit mag je ook minstens 1 keer per week gebruiken.

Je kan ook kiezen voor een intense kuur met de Retinol Ampullen van Cleyo. Stuur ons gericht een berichtje indien je hier meer wil over weten.

 

Ik heb een normale tot gemengde huid, wat nu?

Een normale tot gemengde huid herken je aan de glimmende T-zone (voorhoofd, kin, neus) en de droge wangen. Nu het wil niet zeggen omdat je huid “normaal” is dat je deze niet moet verzorgen. Je wil jouw huid toch in optimale conditie houden.

Je kan jouw verzorging afstemmen per “zone” en bijvoorbeeld aparte producten gebruiken voor de drogere wangen en de vette t-zone. Wij verzamelden de producten voor een normale tot gemengde huid hier in onze webshop.

Belangrijk om een gemengde huid in optimale conditie te houden is:

 • Dagelijks reinigen zowel in de ochtend als avond. Gebruik producten zonder alcohol en andere schadelijke stoffen.
 • Voeg een toner toe om uitdroging van jouw huid tegen te gaan maar ook eentje die onzuiverheden bestrijd. Deze is ideaal hiervoor.
 • Scrub 1 keer per week met een scrub die niet te groffe korrels bevat. Merk je dat je huid te droog wordt, ga dan voor een enzymatische peeling. Deze Cream Cleanse van Cleyo kan je gebruiken als reiniger en 1 keer per week langer laten inwerken om als peeling te gebruiken.
 • Je kan een hydraterend masker gebruiken op jouw wangen en een detox masker op jouw t-zone. Probeer dit minstens 1 keer per week!
 • Wil je fijne lijntjes voorkomen aan jouw ogen, gebruik dan ook zeker een oogcrème. Heb je al fijne lijntjes dan raden we deze aan van Cleyo. Ben je jonger dan 30, dan is deze van Naobay een goed alternatief.

Een droge huid is één van de meest voorkomende problemen, een gedehydrateerde huid moet je zowel van buitenaf als van binnenuit tegen gaan. Drink daarom zeker voldoende water en eet gezond en gevarieerd. Nu alleen genoeg water drinken is vaak niet genoeg. Daarom dat My Dear jou hierbij kan helpen. Op een natuurlijke, diervriendelijke en vegan manier natuurlijk ;).

Hoe ga je een droge huid tegen?
Als eerste moet je trouw elke dag jouw crèmes smeren, welke crème (je best gebruikt is afhankelijk van jouw huidtype. Heb je hier vragen bij dan kan je altijd jouw huidanalyse boeken. De dagcrème voor een droge huid vind je hier, maar ook een nachtcrème is deze periode echt noodzakelijk. Jouw huid herstelt namelijk het best ’s nachts.
Vaak volstaat een dagcrème en nachtcrème niet en kan je best ook terugvallen op het gebruik van een serum. Ook de volgorde van de dagelijkse routine is belangrijk, zo houd je jouw huid in topconditie.
Welke rituelen pas je toe?

Start elke ochtend met reinigen, wanneer je een droge huid hebt gebruik je best geen zeepachtige producten maar geef je de voorkeur aan een melk of olie. Volg daarna met een tonerserum en sluit af met een dagcrème.

Elke avond doe je exact hetzelfde maar dan moet je extra reinigen indien je make up hebt gedragen doorheen de dag. Daarnaast vervang je uiteraard de dagcrème door een rijke nachtcrème.

Vegan nachtcreme cleyo
We hebben in ons aanbod ook hydraterende maskers. Tussen jouw behandelingen wordt het echt aangeraden om een maskertje te gebruiken, 1 keer per week als het kan. Neem dat momentje voor jouwzelf.
Nog enkele tips
Als laatste willen we ook volgende tips nog meegeven:
– douch niet met te heet water
– dep jouw gelaat ook droog
– gebruik lippenbalsem die natuurlijk is
– gebruik geen lichaamszeep op jouw gezicht
Kom je buiten om te fietsen of lopen, smeer dan gerust jouw lippen, neus en wangen in met natuurlijke lippenbalsem. Met deze tips voorkom je de klassieke winterhuid.
lockdown skincare