Een toner of micellar water?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een toner en micellar water?
En heb ik beide nodig in mijn routine? In deze post geven we je informatie over beide beautyproducten.

Heb je interesse in 1 van onze dierproefvrije en vegan producten, klik dan even hier.

Het verschil tussen micellar water en een toner

Zowel een toner als micellar water dienen voor het verwijderen van make-up, toch is er een groot verschil tussen beide. We merken dat er toch nog wat verwarring is. In deze blogpost ontdek je dus wat je gebruikt, wanneer en waarom, toch beide effectief wel een plekje verdienen in jouw badkamerkast.

 

Wat is een toner?

Een toner is onderdeel van jouw dagelijkse reinigingsroutine. Nadat je jouw gezicht gereinigd hebt met een reiniger zorgt de toner ervoor dat de laatste restjes verdwijnen. Een toner is milder, het bevat minder reinigende ingrediënten en meer verzorgende elementen. De toner heeft als doel jouw huid te herstellen, hydrateren en kalmeren.

Een goede toner is vrij van alcohol en bevat geen nasties. De toners die je bij My Dear vindt zijn dieproefvrij en vegan.

 Welke toners  hebben wij in ons gamma?

We hebben toners voor diverse huidtypes. Zoals deze van Cleyo die de huid gaat verbeteren. De toner van Cleyo zit boordenvol aloë vera en gaat echt werken op acne. Dit is een topproduct voor mensen die hun huid willen verbeteren.

Er zijn ook 2 toners van Naobay in ons gamma, eentje die werkt op hydratatie, ideaal voor de droge huidjes en mensen met een gewone huid. Eentje voor de gevoelige huidjes, ook deze kan door iedereen worden gebruikt.

Hoe gebruik je een toner?

Je leest het dus, een toner gebruik je na het reinigen van jouw gezicht. Spray de toner op een herbruikbaar watje en wrijf over jouw gelaat. Tokkel daarna de toner in met jouw vingers.

Wat is micellar water?

Micellar water is in tegenstelling tot zijn naam geen gewoon water. Micellar water is een waterachtige vloeistof, met een hoog aantal reinigende deeltjes. In tegenstelling tot gewoon water kan het make-up verwijderen, maar ook vet, zweet en stofdeeltjes van stedelijke vervuiling.

Micellar water is dus een zeepvrije reiniger. Je kan het gebruiken in de ochtend voor de toner. Daarnaast kan je het ook gebruiker ’s avonds om jouw gezicht te reinigen van make-up, zweet, vet,… .

Let wel: Micellar water is een reiniger die oppervlakkig werkt. Wil je een diepe reiniger? Kijk dan eens in onze webshop voor een milk, gel of schuim.

Welke micellar water  hebben wij in ons gamma?

Wij hebben 2 types micellar water in ons gamma, eentje van Inika en eentje van Naobay. Deze producten zijn uiteraard vegan, dierproefvrij en hebben totaal geen nasties!

Hoe gebruik je micellar water?

Breng het aan op een watje en verwijder de make-up van jouw  gezicht. Daarna gebruik je  nog een toner.

micellar water

Heb je onze andere blogposts al bekeken? Klik snel even hier.